Zomer in aantocht: terrasjesweer!

In Baarle-Hertog-Nassau vind je heel wat leuke cafés met terras die sinds jaar en dag in handen zijn van één familie, die hun traditionele stijl met zorg in stand houden, of die hun stamgasten van een stukje oude cultuurhistorie laten proeven.

Met deze tips zit je goed voor onomwonden gezelligheid in een authentiek kader.

1.DE LINDEBOOM (NL)

Bij eetcafé De Lindeboom in het centrum van Baarle is het alle dagen feest. Met een ruime keuze aan bieren zit je goed voor echte dorpse gezelligheid. Het terras biedt uitzicht op wat ooit het station van Baarle was langs de spoorroute (nu Bels Lijntje)  tussen Turnhout en Tilburg.

2.SCHUTTERSHOF (B)

Café Schuttershof verwent sinds 1955 haar stamgasten in Zondereigen, en wordt al door de derde generatie in dezelfde familie gerund. Dit is écht genieten op den buiten met een bierkaart om ú tegen te zeggen. Op het sfeervolle terras kom je zalig op adem tijdens je fietsroute of na een fikse wandeling in de prachtige beekvallei van ’t Merkske.

3.SPOORHUIS (NL)

Deze gerestaureerde voormalige douaneloods vind je in een verborgen stukje grensgebied waar je volop van de rust en natuur geniet. Je stapt er recht van je fiets het spoorverleden langs het Bels Lijntje in. Deze oude loods was ooit deel van het grensstation dat deels in België en deels in Nederland lag.

4.DE POMP (NL)

Gezelligheid kent geen tijd in dit monumentale café. Dit pand dateert van 1639 en deed tot 1905 dienst als Hollands gemeentehuis. Al borrelend heb je van op het statige terras zicht op een al even monumentale pomp en het gemeentehuis van Baarle-Nassau met carillon.

5.CAFÉ IN HOLLAND (NL)

Dit café in Castelré gaat al sinds 1896 over van vader op zoon. Op niet meer dan een steenworp van de grens met België verraadt zijn naam trots aan welke zijde van de grens het ligt. Naast de befaamde pannen spek met eieren, vind je hier altijd wel plezier en volkse gezelligheid.

Op welk terrasje kom jij Baarle proeven?