Groepsbezoeken in de Grensvallei

,

Groepsbezoeken in de Grensvallei. Read more

Waar het noorden van de Antwerpse Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant naadloos in elkaar overvloeien, vormen Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau de ‘Grensvallei’. In dit uitzonderlijk grensgebied vervagen grenzen en vloeien steden over in ongerepte natuur. De grensgemeenten zijn dan ook de perfecte uitvalsbasis om als groep te komen genieten en je te laten verrassen door de culinaire, culturele en historische hotspots. Kom er onbegrensd, bewust onthaasten en ontdek hoogstaand erfgoed, groene kolonies en de grillige grenzen.

De Nederlandse grens is hier nooit veraf. Ideaal voor smokkelaars toentertijd, maar nog steeds eigenaardig hedendaags in de enclaves van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Boeiende verhalen die eerder al werden opgetekend door de BBC, CNN of The New York Times.

Wortel- en Merksplas-Kolonie waren thuishavens voor de vele landlopers. Een project met een unieke geschiedenis. Meer nog: in 2021 werd Wortel-Kolonie erkend als UNESCO Werelderfgoed. Net zoals het Begijnhof in het Hoogstraatse stadscentrum trouwens. Hoogstraten presenteert je dus maar liefst twee werelderfgoedsites op haar grondgebied. Gecombineerd met de Sint-Katharinakerk en haar waardevolle verzameling 16de-eeuwse kunstschatten, wordt je dag ongetwijfeld een voltreffer.

Maar ook bedrijven zetten graag hun deuren voor je open. Coöperatie Hoogstraten (Hoogstraten Aardbeien!), een echte koffiebranderij, wijngaard of bierbrouwerij ontvangen je graag voor een bezoek. Een bezoek dat al je zintuigen zal beroeren…

Bij het samenstellen van je uitstap laten we niets aan het toeval over. Je mag er op rekenen dat de volledige uitstap tot in de puntjes wordt verzorgd. Samen vullen we het door jou gekozen programma volledig naar eigen wens in zodat het een onvergetelijke dag wordt.

Klik hier voor de brochure.

Kom onbegrensd, bewust onthaasten in de Grensvallei.

Toerisme Baarle-Hertog-Nassau, VisitHoogstraten en Toerisme Merksplas.

,