AVONDCONCERT: Pink Too & Oye Mambo!

PlusEtage

Het duo Penguins Too met als gast zangeres Vera Westera speelt een eigen versie van het Pink Floyd album uit 1975. Read more

Het duo Penguins Too met als gast zangeres Vera Westera speelt een eigen versie van het Pink Floyd album uit 1975 Wish You Were Here, met wereldberoemde songs als Shine On You Crazy Diamond, Welcome to the Machine en Have a Cigar". Penguins Too heeft zich gespecialiseerd in Bebop en Cool Jazz en recent in muziek uit crime series en films. Voeg daar een flinke dosis jazz- en blueszang aan toe en je komt bij Pink Floyd uit.

Vera Westera - stem, Frank Nielander - saxen en viool, Michiel Braam - piano.

Na de pauze speelt het kwintet ¡Oye Mambo! muziek geschreven of gespeeld door Puerto Ricaan Noro Morales, een van de beste pianisten in de Afro-Antilliaanse Latin muziek van de 20e eeuw. Noro Morales was bedreven in het spelen van opzwepende up-tempo mambos, guarachas, cha cha cha's en dergelijke, maar hij kon ook langzamere, meer romantische vormen spelen. Braam en Morales hebben een liefde voor swing en speelsheid gemeen en het materiaal is zeer uitnodigend om op te improviseren en op te dansen!

Michiel Braam - piano, Gerard Schoren - contrabas, stem, Martin Gort - conga's, Vera Groen - timbales, André Groen - bongo's.

Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 18 euro, onder 25 jaar 9 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau