Bakkerij Adams viert Vaderdag

Vaderdag komt er weer aan, dat betekent dat we onze lieve papa's weer goed in de watten moeten leggen! Bakkerij Adams weet hier wel raad mee.

We zorgen weer voor allerlei verwenmomentjes

Wanneer is het nou Vaderdag? Op de Belgische school in Baarle-Hertog vieren ze 19 maart Vaderdag. Dit doen ze op meer plaatsen in de provincie Antwerpen en ook in bijvoorbeeld Spanje en Portugal. Het is dan de feestdag van Sint Jozef, de pleegvader van Jezus. Het maakt niet uit op welke dag 19 maart valt. Het is altijd 19 maart Vaderdag. 


In de rest van België viert men Vaderdag op de tweede zondag in juni, volgende week zondag dus! Net als Moederdag de tweede zondag in mei gevierd wordt en Moederkesdag altijd 15 augustus. In Nederland en heel veel andere landen zoals Canada, Mexico, Suriname, de Verenigde Staten, een groot deel van Azië en ook Zuid-Afrika viert men de derde zondag van juni Vaderdag.


Wat doen wij? Vaderdag leeft in Baarle-Nassau meer in juni dan in maart, maar Bakkerij Adams viert het op 19 maart altijd wel een beetje. Waarom niet? Helaas is dit jaar Vaderdag op 19 maart door Corona in het water gevallen dus dan viert de bakkerij het 21 juni maar extra uitgebreid!


De bakkerij zorgt weer voor allerlei verwenmomentjes. Als een ontbijtje voor mama kan, dan kan het voor papa toch ook? Hetzelfde geldt voor de hartenvlaaien en taarten (ook alweer online te bestellen) en ze hebben ook heerlijk chocolade gereedschap! Ronald wilde ook weer biertaartjes gaan maken en ze gaan ook nog wat van hun eigen bier, Pain Perdu, regelen. Volop keuze dus om die lieve papa te verwennen!