Ruimtevaart in vogelvlucht

Bibliotheek Theek 5 Baarle

Wil jij alles weten over de ruimtevaart en laat techniek jouw hartje sneller kloppen? Read more

Wil jij alles weten over de ruimtevaart en laat techniek jouw hartje sneller kloppen? Kom dan op 29 oktober naar de lezing Ruimtevaart in Vogelvlucht voor kinderen van groep 6 tot en met 8. Na de lezing is er een ruimteworkshop.

In de herfstvakantie kunnen kinderen van groep 6 tot en met 8 kennismaken met de ruimtevaart. We duiken in de geschiedenis van de ruimtevaart én werpen een blik in de toekomst. De ontwikkeling van de ruimtevaart gaat snel en is interessant.

Ruimtevaart
We starten met de avonturieren boeken van een beroemde Fransman. Deze boeken waren een enorme inspiratiebron voor latere raketgeleerden. Het was het begin van de rakettechnologie in de 1e helft van de 20e eeuw waarin de eerste succesvolle lanceringen werden gedaan. De successen werden opgevolgd door het in de ruimte te brengen van een kunstmaan, de eerste mens in de ruimte en op de maan. Planetenonderzoek, ruimtelaboratoria, Space Shuttles, commerciële ruimtevluchten en toerisme komen achtereenvolgens allemaal aan bod!

Workshop
Na de lezing is het tijd voor de ruimtevaartworkshop. We gaan de Space Shuttle namaken en werken met papier.

Aanmelden
Wil jij alles over de ruimtevaart leren? Meld je dan aan voor Ruimtevaart in Vogelvlucht op 29 oktober van 13.00 tot 14.30 uur. De activiteit is gratis, maar om mee te kunnen doen moet je wel een plaatsje reserveren. Meld je aan in de bibliotheek of via onze website www.theek5.nl/activiteiten.Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Hertog/Nassau