Middagconcert: Jaap Blonk's Retirement Overdue feat

PlusEtage

Als vocalist is Jaap Blonk uniek. En met elektronica heeft hij in de improvisatie eenzelfde flexibiliteit ontwikkeld als met de stem. Read more

Twintig jaar had Jaap Blonk geen band die zijn eigen composities speelde. Na het magnum opus "Consensus", de dubbel-cd met 13 musici die het slotakkoord was van zijn ensemble Splinks (1984-1999) realiseerde hij lange tijd zijn muziek in solowerk met stem en elektronica.

Op zijn 65e vond hij het tijd voor een nieuw begin. Naam voor de band: Jaap Blonk's Retirement Overdue, een voortdurende uitdaging om het tegendeel te bewijzen. Eind 2019 werd een prachtige dubbel-cd opgenomen met de toepasselijke titel "New Start", zeer goed ontvangen door de kritiek. Door corona kon nieuwe start enkele jaren niet op de podia worden gebracht. Nu wel! En met een extra musicus in de band die geen introductie behoeft: Michael Moore.

Als vocalist is Jaap Blonk uniek. En met elektronica heeft hij in de improvisatie eenzelfde flexibiliteit ontwikkeld als met de stem. Optredens brachten hem naar alle continenten.

Michael Moore - altsaxofoon, klarinetten, Jasper Stadhouders - gitaar, basgitaar, mandoline, Miguel Petruccelli - gitaar, basgitaar, Frank Rosaly - drums, percussie, Jaap Blonk - stem, elektronica, composities.

Zaal open 13.30, aanvang 14.00
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl


Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau