Concert: Double bill: Hugo Costa & Philipp Ernsting en Martina Verhoeven & Goncalo Almeida i.s.m. A New Wave Of Jazz

PlusEtage

Hugo Costa en Philipp Ernsting zijn geen onbekenden voor elkaar. Martina Verhoeven en Gonçalo Almeida kennen elkaar van het Martina Verhoeven quintet dat recent een ongelooflijk en nooit te vergeten concert speelde in Paradox te Tilburg tijdens het Roadburn Festival. Read more

HUGO COSTA & PHILIPP ERNSTING

Hugo Costa en Philipp Ernsting zijn geen onbekenden voor elkaar. Reeds jaren spelen ze samen met de Portugese bassist Gonçalo Almeida in de power jazz/post punk groep Albatre. Samen spelen ze ook in een ander trio, Anticlan, met elektrisch gitarist Josué Amador.

Hugo Costa is geboren in Coimbra, Portugal en is een veelzijdige saxofonist, componist en improvisator. Na zijn studie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (Nederland) werd hij direct betrokken bij een aantal projecten, afwisselend tussen - of het mengen van - genres zoals jazz, blues en elektronische muziek.

Philipp Ernsting, geboren in Duitsland, is een veelzijdige en fascinerende drummer met een eigen ritmiek en kleuring. Perfect inzetbaar in verschillende constellaties, van vrije improvisatie tot rock-geïnspireerde muziek; hij is vooral bekend om zijn werk in het reeds vernoemde Albatre trio, Anticlan en Ritual Habitual.

Dit concert is de release show van hun debuut duo album op A New Wave Of Jazz. Een album waarmee ze knipogen naar de klassieke free jazz maar dan wel door de ogen en oren van beide protagonisten. Dynamisch, lyrisch en impulsief. De moeite.

Hugo Costa – saxofoon, Philipp Ernsting – drums

MARTINA VERHOEVEN & GONÇALO ALMEIDA

Martina Verhoeven en Gonçalo Almeida kennen elkaar van het Martina Verhoeven quintet dat recent een ongelooflijk en nooit te vergeten concert speelde in Paradox te Tilburg tijdens het Roadburn Festival.

Gonçalo Almeida is wellicht één van de belangrijkste free jazz/vrije improvisatie exponenten uit de Portugese jazz scene, de groepen en projecten waarin hij actief is, zijn te talrijk om allemaal op te noemen. Zijn fascinatie voor de contrabas kent geen grenzen (ons label bracht zijn solo album uit in 2021 op gelimiteerd vinyl). Niet alleen is hij een virtuoos, hij is ook luthier in het restaureren van de contrabas. Zijn passie komt vooral tot uiting in het duo samenspel met andere contrabassisten, waaronder recentelijk Peter Jacquemyn. Hij vroeg ook Martina om haar bas terug op te nemen en wie zijn wij om dit niet mee te faciliteren.

Martina Verhoeven is nu voornamelijk actief als pianiste maar voorheen blonk zij uit in haar eigen unieke stijl op de fretless bass en later contrabas in verschillende constellaties en met internationale muzikanten als John Dikeman, Onno Govaert, Colin Webster, Andrew Lisle en Dead Neanderthals.

Dit wordt een interessante muzikale dialoog.

Martina Verhoeven – contrabas, Gonçalo Almeida – contrabas

Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau